Afvallen met Shakes en Smoothies

De basisprincipes van afslanken met shakes of smoothies

Een afvalmethode met shakes heeft een aantal grondslagen die worden gevolgd zodat je ook succesvol kunt afvallen. Deze basisprincipes zijn:

  • Minderen van inname van koolhydraten
  • Verhogen van inname van eiwitten (proteïnes)
  • Versterkte vetverbranding en verhoogd metabolisme
  • Meer vocht om afvalstoffen weg te voeren
  • Een grote mate van vitaminen en mineralen als ondersteuning

Door deze factoren, die sterk gestoeld zijn in wetenschappelijk onderzoek, heeft een kuur met shakes onder meer het voordeel dat je sneller verzadigd raakt met minder calorieën en je stofwisseling wordt versterkt zodat je doeltreffend je overtollige kilo’s kan verliezen. Je hongergevoel is hierbij onderdrukt en de sapkuur is daardoor relatief eenvoudig vast te houden. Afvallen is derhalve vooral het gevolg van het goed naleven van de kuur en het innemen van de juiste shakes of smoothies.

Een kuur voor het afslanken met shakes door gewoonlijk zo’n 4 tot 6 weken, maar kan ook korter of langer duren afhankelijk van je doelstellingen en in hoeverre je een strenge kuur wilt. Sommige versies van een sapkuur hebben geen andere voeding dan alleen de shakes of smoothies. Maar erbij eten is niet altijd slecht. Zeker als je een minder sterk overgewicht hebt en de tijd hebt om af te slanken dan is het zeker een goed idee om tijdens de kuur ook zo nu en dan wat vaste voeding tot je te nemen.

Een eenvoudige methode van natuurlijke producten! na lunch ...

Welke shakes kiezen?

Het is belangrijk om die juiste shakes te gebruiken voor het afvallen. Kies bij voorkeur een shake die alle vitamines en mineralen voor je dagelijkse behoefte bevat zodat je geen extra supplementen hoeft te slikken. Populair zijn hierbij de smoothies met daaraan wat supervoeding toegevoegd. Uiteindelijk zul je bij aanvang wel eerst wat moeten proeven om erachter te komen wat jij lekker vindt.

Het verschil tussen shakes en smoothies is overigens vrij subjectief. Van oudsher worden shakes gezien als geperst of gepureerd fruit gecombineerd met zuivel, terwijl smoothies gebaseerd zijn op puur gemengde groenten en fruit, zowel vers fruit als bevroren fruit. Vandaag de dag worden deze termen echter veelal door elkaar gebruikt en heb je shakes die alleen uit fruit en eiwitten bestaan en andersom heb je smoothies die ook melk of yoghurt bevatten.

De meest recente gewichtsverlies methoden. elke dag voordat je naar bed ...

Inname van vocht en eiwitten

De meeste shakes voor afvallen bestaan uit een basis van eiwitten. Eiwitten hebben de eigenschap dat ze je maag heel goed vullen, maar als je eiwitten inneemt zonder daarbij voldoende water drinkt komt je lichaam in de problemen. Afvalstoffen kunnen niet goed weggespoeld worden en daardoor kunnen nierstenen ontstaan. Doordat je de eiwitten inneemt in de vorm van een shake die ook nog eens een hoop vocht bevat los je dit probleem grotendeels op. Daarbij is het altijd goed om elke dag drie flesjes water met een halve liter water klaar te zetten. Drink deze flesjes wat water verdeeld over de dag op. Zo zorg je voor een goede verdeling van vocht gedurende de dag en de meest effectieve opname van eiwitten.

Een eenvoudige methode van natuurlijke producten! na lunch …

De voor- en nadelen van shakes

Het grootste voordeel van afvallen met shakes of smoothies is dat je geen calorieën hoeft te tellen. Daarbij kan het een hele plezierige manier van gewicht verliezen zijn. Een bekend nadeel is dat de meeste shakes erg zoet kunnen zijn. Als je dan niet eet en je drinkt alleen maar dan gaat het hele voedingspatroon nogal tegenstaan. Zorg er dus voor dat je ook je shakes in voldoende mate afwisselt. Dit kun je bijvoorbeeld goed doen door de fruitsmoothies regelmatig af te wisselen met groene smoothies, of smoothies met zuivel af te wisselen met shakes zonder yoghurt of melk. Probeer wel bij het merendeel van de shakes eiwitten toe te voegen omdat deze proteïnen zorgen dat je minder honger hebt en je sneller je streefgewicht zal bereiken.

Een eenvoudige methode van natuurlijke producten! na lunch ...

Energie en beweging

Als je drie shakes per dag neemt en verder geen gewone maaltijden, dan moet je lichaam daar eerst aan wennen. De eerste paar dagen voel je je moe en lusteloos. Je hebt een licht hongergevoel en je bent op z’n zachtst gezegd niet de meest gezellige persoon in huis. Het is hierin te vergelijken met het Detox dieet. Ga tijdens de kuur dus niet hele dagen op de bank zitten en aan eten denken, maar houd jezelf bezig.

Het is ook heel belangrijk dat je voldoende beweegt en frisse lucht krijgt. Ga elke dag bijvoorbeeld een half uur wandelen of fietsen. Gebruik de trap in plaats van de lift. Beloof jezelf dat je dit wel zes weken vol gaat houden. De reden dat je je zo moe en lusteloos voelt komt doordat je lichaam gewend is om direct koolhydraten tot zijn beschikking te hebben om energie uit te halen. Na een paar dagen gaat je lichaam over op het verbranden van je overtollige vetten en komt je energie weer terug. De eerste paar dagen zijn dus het moeilijk. Belangrijk is dan om gewoon door te gaan met de shakes zodat je ook daadwerkelijk gaat afvallen.

De meest recente gewichtsverlies methoden. elke dag voordat je naar bed …

Popular Today
Natuurlijke gezichtsmaskers om zelf te maken!
Read more
5 gezonde drankjes voor gewichtsverlies
Read more
Afvallen en toch lekker eten? Dat kan met cacao!
Read more
Verse gezichtsmaskers zelf maken
Read more
Hoe de rimpels onder zijn ogen te verwijderen, hoe zich te ontdoen van rimpels thuis
Read more
Home remedies tegen spataderen
Read more
Verse gezichtsmaskers zelf maken
Read more
Afvallen en toch lekker eten? Dat kan met cacao!
Read more

Never Miss A Post!