Afslanken drankjesZonder benzine rijdt je auto niet. Logisch, maar ook het menselijk lichaam heeft continue brandstof nodig. Waar auto’s kunnen rijden op benzine, diesel, gas of elektriciteit heeft het menselijk lichaam 3 verschillende brandstoffen nodig. Dat zijn koolhydraten, vetten en eiwitten.

Koolhydraten zijn te vinden in brood, pasta, noedels, aardappelen, rijst, graanproducten, fruit, groente en alle suikerrijke producten zoals snoep, chocolade, gebak, koekjes en kant-en-klare sauzen.

Vetten zijn er grofweg in twee soorten:

Onverzadigde vetten hebben een positief effect op je gezondheid en zijn te vinden in noten, zaden, vette vis, avocado en olijfolie.

Verzadigde vetten zoals snacks uit de frituurpan of bak- en braadvet hebben daarentegen een negatief effect op je gezondheid.

Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor het lichaam en zijn te vinden in vlees, ei , vis, en in mindere mate in noten, zaden en bonen.

Koolhydraten zijn de hoofdoorzaak van overtollig vet

Al deze typen brandstoffen hebben een ander effect op je lichaam. Dit effect is heel belangrijk als je wilt afvallen en zeker als je van je buikvet af wilt!

Helaas geldt voor veel zaken dat voortschrijdend inzicht nooit snelheidsrecords breekt. Jarenlang zijn we door de voedingsindustrie en overheden misleid over de waarheid omtrent koolhydraten en vetten. Je zou denken dat je door het eten van vetten lichaamsvet opslaat. Hoewel dat deels waar is, zijn juist koolhydraten de hoofdoorzaak van overtollig vet.(l)

Verkeerde koolhydraten

Gezonde vetten en eiwitten zorgen niet voor overgewicht. Er is de laatste decennia veel wetenschappelijk bewijs geleverd dat het eten van te veel koolhydraten de hoofdoorzaak is van overtollig lichaamsvet!

In het kort komt het erop neer dat voedsel rijk aan koolhydraten ervoor zorgt dat je buikvet opslaat en voedsel dat rijk is aan vitaminen, mineralen, gezonde vetten en eiwitten ervoor zorgt dat je makkelijk buikvet verbrandt.

Suiker zorgt ervoor dat je lichaam vet gaat opslaan

Een aparte categorie koolhydraten zijn de suikers. Suiker wordt veel gebruikt, maar bevat geen enkele voedingsstof en bijna alleen maar calorieën.

Het effect van suiker is dat het tegen je lichaam zegt dat het moet stoppen om vet te verbranden en juist vet moet gaat opslaan. Dat suikers een enorme rol zijn gaan spelen in onze voeding blijkt uit het feit dat honderd jaar geleden de gemiddelde suiker consumptie 2 kilo per jaar was. Vijftig jaar later was dit gestegen naar 6 kilo.

En suiker is niet alleen slecht voor de lijn… Suiker wordt ook gelinkt met verschillende gezondheidsproblemen zoals kanker(l), hartfalen(l) en is het slecht voor de ontwikkeling van de hersenen(l).

Het proces wat leidt tot buikvet is simpel

Het proces wat leidt tot het ontstaan van buikvet is geen rocket science. Na het consumeren van koolhydraten worden deze door je spijsverteringsorganen direct omgezet in energie. Deze energie heet glucose. Echter, te veel glucose in je bloed is gevaarlijk.

Verkeerde koolhydraten zorgen voor een hoge insulinewaarde

Om glucose naar de juiste plek te brengen, maakt je lichaam direct het hormoon insuline aan. Insuline transporteert de glucose eerst naar je lever en spiercellen om deze te bevoorraden. De crux is dat de verkeerde koolhydraten snel worden verteerd en de hoofdoorzaak zijn van een hoge insulinewaarde. Ze verstoren je hormoonbalans en zorgen ervoor dat je vet opslaat in alle delen van je lichaam.

Ons lichaam is vanuit de evolutie ingesteld op overleven. In tegenstelling tot nu was vroeger de eerstvolgende maaltijd geen zekerheid. Om te overleven worden om die reden koolhydraten die niet voor directe verbranding nodig zijn opgeslagen.

Maar als jij je lichaam deze koolhydraten niet geeft hoeft het deze ook niet op te slaan. Gelukkig betekent een koolhydraatarm voedingspatroon niet dat je helemaal geen koolhydraten meer mag eten. Haal alleen de overbodige uit je voeding en je voelt je energiek en fit terwijl de overtollige kilo’s verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Wil je graag afvallen? Een simpele fout die veel mensen dan maken is het drinken van dranken met suiker en calorieën.

Het is slecht voor je gezondheid en de lijn om frisdrank/fruitdrank te drinken. Als je namelijk kijkt naar de meeste fris en fruitdranken dan bieden die je het volgende:

geen enkele voedingswaarde. Frisdrank bevat werkelijk niets waar je lichaam iets mee kan doen een piek in je suikerspiegel. Een fruitdrank of frisdrank bevat veel suiker wat een enorme piek in je suikerspiegel geeft loze calorieën Je drinkt ‘loze’ calorieën die je lichaam niets bieden.

Maar wat drink je dan? Water is heel gezond maar ook een beetje saai.. Daarom vind je hieronder een heerlijk drankje die je in 5 minuten kunt bereiden. Van dit drankje zal je niet aankomen zoals van frisdrank.

Nee, dit drankje stimuleert de vetverbranding!

Fruit sap – Cranberry en Peer

Binnen het fruit rijtje pak je met Cranberry en Peer de meest gezonde en efficiënte van de vele fruitsoorten vanwege het hoge aantal vitamine C. Naast het stimuleren van je metabolisme voorzien deze twee gezondheidsbommetjes in alle vitaminen en proteïnen die je nodig hebt, cranberry helpt bij blaasproblemen en peer voegt magnesium, kalium en fosforen toe. Die weer goed zijn voor je botten.

Honing en kaneel

Honing Kaneel Detox recept in zes stappen:

Stap 1 -Neem een ½ theelepel kaneel en een hele theelepel honing

Stap 2 -Kook een koffiekopje water en gooi deze over de kaneel.

Stap 3 -Dek het 30 minuten af.

Stap 4 -Als het water is afgekoeld voeg je de honing toe.

Stap 5 -Drink hier de helft van voor het naar bed gaan en dek de andere helft af en zet dit in de koeling.

Stap 6 -'s Morgens de andere helft (koud tot op kamertemperatuur) opdrinken.

Voeg niets anders toe aan dit recept. Geen Limioen, azijn of citroen erbij. Deze drank hoef je slechts twee maal daags te drinken en is alleen effectief op een lege maag en gedurende de nacht. Door deze drank zul je lichaamsgewicht verliezen. Deze gewichtsafname stopt wel op den duur. Dit komt doordat het reinigende effect van de kaneel en de honing dan alle onreinheden uit het lichaam verwijderd heeft. Dit drankje is dus behalve een afvaldrank ook nog eens de goedkoopste botox reinigings en ontslakkingskuur.Zwarte koffie

Indien met mate gebruikt kan zwarte koffie een aantal gunstige voordelen brengen zoals de hoeveelheid antioxidanten maar ook het doen afnemen van de kans op diabetes en een hartafwijking. Koffie boost je metabolisme en laat je sneller calorieën verbranden. Pas op dat je geen suiker of melk zoetstof toevoegt, die voegen niks toe, behalve meer calorieën dan.

Concluderend zijn dit dé vijf efficiënte drankjes die je in je dieet moet toevoegen als je snel en natuurlijk wilt afvallen, zonder terug te vallen op de pakjes en zakjes die chemisch en onaantrekkelijk zijn.Sinaasappel

Sinaasappels bevatten veel vezels. Eet daarom de schijfjes sinaasappel uit de kan lekker op. Dan heb je lang een vol gevoel en kun je er weer tegenaan.

Iedereen weet natuurlijk dat sinaasappels rijk zijn aan vitamine c. De vitamine die beschermt tegen hart en vaat ziekten. Maar dat is zeker niet de enige gezonde eigenschap van sinaasappels.

Ze zijn ook rijk aan kalium, wat zorgt voor een goede hartfunctie. Ook bevat een sinaasappel hesperidine. Wat helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte.

En de mooie oranje kleur steekt mooi af tegen de blaadjes munt en geeft de kan meteen een mooie uitstraling.

Citroen

De citroen staat vaak in de rijtjes van superfoods. Een citroen bevat inderdaad veel vitamines en mineralen zoals: vitamine C, citroenzuur, flavonoïden, B-vitamines, kalk, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en vezels.

Een citroen helpt je lichaam om:

afvalstoffen af te voeren

de pectine vezels zorgen ervoor dat je minder honger je hebt

Citroensap kun je zonder probleem zo vaak als je wilt aan je water toevoegen. Het bevat namelijk heel weinig calorieën. Dit in tegenstelling tot ander fruit.

De gezondheidsvoordelen van komkommer

Komkommer

Komkommers zijn heel erg gezond. Ze zitten vol met vitamines en mineralen zoals: vitamine A, K, C en B6, magnesium en ijzer.

Door het eten van komkommers kun je profiteren van verschillende gezondheidsvoordelen. De calcium en vitamine K zorgen voor gezonde botten. Een komkommer heeft de perfecte mix van vezels en water. Wat helpt bij obstipatie en nierstenen.

Ook is komkommer heel goed voor de huid. Het hoge gehalte aan siliciumdioxide in komkommers is heel goed voor de huid.

En niet heel onbelangrijk. Komkommers bevatten weinig calorieën. Haal ze daarom uit de kan en eet ze lekker op. Een gezonde en lekkere snack met weinig calorieën!Munt

De blaadjes munt geven dit drankje een heel frisse smaak. Maar de blaadjes munt zijn niet alleen voor de smaak in dit drankje toegevoegd. Munt kent namelijk ook verschillende voordelen voor de gezondheid:

Munt is heel goed voor de maag en de spijsvertering. Het verzacht ook de verschijnselen van indigestie.

Munt werkt kalmerend. Dus goed voor de stress eters!

Vermindert de hoge bloeddruk.

Het sterke aroma van munt helpt om je eetlust onder controle te houden.

Zoals je kunt zien heeft munt een aantal eigenschappen die helpen om je gewicht onder controle te houden.

De verschillende gezonde ingrediënten geven dit drankje een heerlijk smaak. Tegelijkertijd stimuleert dit drankje de vet verbranding.Popular Today
Afvallen en toch lekker eten? Dat kan met cacao!
Read more
Natuurlijke gezichtsmaskers om zelf te maken!
Read more
Natuurlijke gezichtsmaskers om zelf te maken!
Read more
Zelfgemaakte gezichtsmaskers
Read more
5 gezonde drankjes voor gewichtsverlies
Read more
Marie De Vries heeft een manier ontdekt om af te vallen en wil anderen helpen
Read more
Tips voor het verliezen van overgewicht
Read more
Drink dit als je wilt afvallen!
Read more

Never Miss A Post!